Sju Sør-Asia-tips til Norgesferien

Ferietips: Sør-Asia er nærmere enn du tror.

Bad ved Bangladesh i Bendiksbukta

Hva har Quartfestivalen og Bangladesh til felles? Begge har satt sine spor i Bendiksbukta på Odderøya i Kristiansand, sistnevnte faktisk helt permanent. Pakker du badetøyet og rusler i ti minutter fra Kvadraturen, finner du et kolossalt mosaikkbilde laget av kunstneren Ismail Hossain, festet øverst på sjøsiden av Odderøyhallen. Kunstverket viser skikkelser og scener fra frigjøringskampen til Bangladesh og er en gave til Kristiansand fra vennskapsbyen Rasjhahi.

Ferietid. Foto: Roar Magnussen, Flickr.

Finn cricketlaget ditt på Ekeberg

I skrivende stund arrangerer Norwegian Premier League familievennlig cricketlanghelg med internasjonale og norske idrettsfolk. Popartisten Abrar Ul Haq (fra Pakistan) avslutter festen.

 La deg bevege av Bollywood

Den Indiske Organisasjonen i Bergen arrangerer Bollywood Night den 12. august, på Vestkanten kultursenter. I Lillestrøm, Lørenskog og Oslo byr Bollywood Festival på film, musikk og superstjerner (som Sanjay Dutt) i september. Med jevne mellomrom dukker det også opp en Bollywoodfilm hos Nordisk Film på østlandet. Danse innom en regnværsdag? Eller melde deg på sommerkurs i Bollywooddans?

Møt sensommeren med Mela

18. – 20. august inviterer Melafestivalen deg til kulturmøter med hele verden gjennom musikk, teater, dans, kunst og aktiviteter på Rådhusplassen i Oslo. Sør-Asia pleier å være godt representert. Dessuten kommer hele konseptet fra sanskrit. Gratis inngang for alle, men de fristende matbodene vil antagelig lokke fram noen lommepenger.

Spis fra Sri Lanka

Sør-asiatisk mat kler bysommer! Hos Palmyra i Oslo kan du spise dosa som sen frokost eller hente med en curry til piknikplenen i Botanisk hage, der du setter deg med en god bok eller to.

Trekk inn i skyggen for fotoutstilling og debatt

Under Arendalsuka i august åpner Plan International Norge og UNFPA (FNs Befolkningsfond) en fotoutstilling om jenter som blir mødre. Et av fokuslandene er Bangladesh, hvor den hjemlige kampen mot barneekteskap nylig har fått nye kjepper stukket i hjulene. På åpningsdagen 14. august blir det også debatt.

Surf deg nærmere Sør-Asia fra solstolen

Om du vifter bort myggen og taster deg innom FokusIndia for å abonnere, har du også enda mer å glede deg til når du kommer hjem! Påmelding nederst på siden.

GOD SOMMER fra redaksjonen.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*