Vennskap: Mufti-Modi bhai bhai

muftimodi_2015Alt er nå klart for en koalisjonsregjering i Jammu & Kashmir bestående av BJP og det lokale PDP. Dette ble slått endelig fast i et møte mellom de to partitoppene Narendra Modi (BJP) og Mufti Mohammed Sayeed (PDP). Hva konsekvensene blir av samarbeidet er høyst usikkert, men PDP er klare på at de nå ønsker at BJP som Indias regjerende parti gjenopptar reelle samtaler med Pakistan for å sikre fred og utvikling.

1. mars blir Mufti tatt i ed som Jammu & Kashmirs statsminister, og hans nye venn har allerede akseptert invitasjonen til å være med på seremonien.

Det er uansett knyttet stor spenning til utfallet av at to partier som på mange måter representerer motsatte ytterpunkter slår armene omkring hverandre. Så gjenstår det å se om Mufti og Modis omfavnelse blir kvelende eller frigjørende.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*