Boklansering: Indiske utfordringer til frokost

9788202431907I anledning utgivelsen av boka Indiske utfordringer, skrevet av Arild Engelsen Ruud, Geir Heierstad og Lars Tore Flåten, inviterer Cappelen Damm Akademisk til frokostseminar om India.

Ordstyrer: Joar Hoel Larsen (NRK).

  • Hvor går India etter valget av ny nasjonalforsamling?
  • Hvilke indre og ytre utfordringer står India overfor i årene som kommer?
  • Seiler India opp som en fremtidig stormakt, på linje med Kina og USA?
  • Hvor viktig er India for Norge?

Tid: Tirsdag 27. mai kl. 08.30-09.30. Enkel frokost serveres fra kl. 08.00. Sted: Cappelen Damm-huset, Akersgata 47-49, Oslo Påmelding: For påmelding, klikk her. Arrangementet er gratis og åpent for alle, så spre gjerne invitasjonen videre. Det vil bli mulighet til å kjøpe boka.

Arild Engelsen Ruud, Geir Heierstad og Lars Tore Flåten
Indiske utfordringer

Det har gått sport i å enten spå Indias nært forestående fall, eller å hevde at landet seiler opp som en framtidig stormakt, både økonomisk og politisk. Ofte tar slike spådommer utgangspunkt i en svært begrenset del av landets historie og samtid. Et ensidig fokus på korrupsjon, kastevesen og fattigdom, leder gjerne til dystopiske framtidsbeskrivelser. Et like ensidig fokus på den imponerende økonomiske veksten, indisk IT-teknologi og demokratiske reformer, gir på den annen side inntrykk av at alle indere snart tilhører middelklassen.

Hvor er så dette gigantiske landet på vei? Framfor å gi bastante svar, gir Indiske utfordringer en mangefasettert og dyptloddende innføring i de utfordringene det samtidige India står overfor. Ifølge forfatterne representer disse utfordringene både hindringer og muligheter for landets videre utvikling. Boka formidler status på en rekke forskjellige samfunnsområder, som nasjonsbygging, økonomi, fordelingspolitikk, demokratiets vilkår og utenrikspolitikk – og viser derigjennom kompleksiteten i det indiske samfunnet.

India som nasjon utgjør den overgripende rammen for framstillingen, men boka drøfter også regionale ulikheter knyttet til kjønn, kaste, og klasse.

ISBN 9788202431907
Mer informasjon om boka

Leave a comment

Your email address will not be published.


*