Telenor/Uninor, media og Fokus INDIA

Fokus INDIA blir lagt merke til, og den blir lest – også av folk utenfor den gode krets av Sør-Asia-folk. I dag publiserte bransjenettstedet Inside Telecom et intervjue med Geir Heierstad om Telenor. Utgangspunktet er bloggpostene i Fokus INDIA om selskapets India-eventyr. Inside Telecom er kun tilgjengelig for abonnenter, så alt vi får se er ingressen.

Intervjuet tar for seg det som kan framstå som norske dobbeltstandarder når det gjelder korrupsjon, Telenors tilsynelatende manglende forståelse for hvordan maktfordelingsprinsippet fungerer i India, den norske kampen for hvordan statlig eierskap skal fungerer, samt hva som er den sannsynlige effekten av at Giske og Baksaas forteller indiske myndigheter hvordan man drivere butikk (hvem husker vel kolonitiden og er kjent med Indias vektlegging av autonomi?).

Moralen er todelt, men enkel:  God områdekunnskap kan være lønnsomt. Og vil du bli lest, publiser på Fokus INDIA.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*