India med økonomisk nødhjelp til Europa

The BRIC Pack (Source: trendsupdates.com)

BRIC-landene, Brasil, Russland, India og Kina, skal sammen med Sør-Afrika diskutere mulighetene for å hjelpe EU ut av den økonomiske krisen. Dermed kan Europas gjeldskrise bli viktig for de fremadstormende "nye økonomiene".

Det er lite konkret å hente ut av BRIC-landene og mange lurer på om det hele dreier seg om et PR-stunt. Om dette er tilfelle eller hjelpen kun blir symbolsk, så øker utspillet uansett BRIC sin tyngde i verdens finansmarked.

Siden BRIC-landene deler en sterk økonomisk vekst, og på ingen måte representerer ubetydelige økonomier i en global sammenheng, kan utspillet også være mer en ren symbolpolitikk. Møtet hvor BRIC-landene og Sør-Afrika vil diskutere EU-støtte vil finne sted i Washington i slutten av september. Da møtes de respektive landenes finansministre og sentralbanksjefer under IMF og Verdensbankens årlige møte.

Selv om det foreligger få detaljer skal et middel for å hjelpe EU være å øke investeringene i de sterkere EU-landene, som Tyskland.

Uansett, møtet vil finne sted. India vil delta i diskusjoner om økonomisk nødhjelp til EU. Kartet over det globale markedet forandres sakte, men sikkert.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*