Gruvedrift og de lokale

A coal mine in Jharkhand (Wikimedia Commons)

India vil med all sannsynlighet gå inn for en ny lov som omfatter gruvedrift. Vedtaket, som kalles Mines and Mineral Development and Regulation (MMDR) Bill, 2011, skal først og fremst sikre en andel av fortjeneste til gruveselskapene kommer lokalbefolkningen til gode. Hele 26 prosent av utbyttet skal derfor tilbakeføres til de som blir påvirket av gruvedrift.

Dermed ser det ut som om det offisielle India gir aktivist og forfatter Arundhati Roy rett når hun skriver om hvordan private næringsinteresser for fri tilgang til naturressurser på bekostning av befolkningen. Om de er enig i hennes tolkning av hvordan dette er en del av Naxalittrusselen er mer usikkert.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*