Anna Hazares kamp mot korrupsjon

I de siste månedene har det vært et økt folkelig fokus på korrupsjon i India. I fremste rekke blant anti-korrupsjonsaktivistene finner vi Anna Hazare. Han er et Gandhi-inspirert skikkelse som har oppnådd mye oppmerksomhet i det siste som et mer eller mindre selverklært leder av " the anti-corrupotion movement".

I sin kamp for å sikre folkelig innflytelse på de nye reglene mot offentlig korrupsjon har Sri Hazare igangsatt flere sultestreiker. Disse har fått stor oppmerksomhet. Han har også greid å sikre egen innflytelse på lovprosessen, men er fortsatt ikke fornøyd.

Siste del i utvikling er at han ble kastet i fengsel for å sultestreike i en park uten tillatelse. For å protestere på fengslingen nekter nå Sri Hazare å forlate fengselet. Dette er klassisk ikke-volds-aktivisme inspirert av Gandhi. Også Indias statsminister har blitt tvunget til å aktivt kommentere behandlingen av Sri Hazare.

Er det hele bare teater, eller representerer Hazare-ji det fremste håpet i kampen mot korrupsjon?

2 Comments on Anna Hazares kamp mot korrupsjon

  1. Flott blogg!!

    Jeg har vært på flere rundreiser i India og skrev på flere av dem reisebrev . Angående folkelig engasjement mot korrupsjon fikk jeg inntrykk av på en bussreise til Jaipur.
    Se blogg: http://anjasreiseblogg.blogspot.com/2009/07/til-jaipur.html

  2. calcuttageir // 5. september 2011 at 08:27 // Svar

    Takk for oppløftende kommentar og link til din blogg. Billetttriksing er et evig fenomen, og så vanlig at det sjeldent er noe folk bryr seg om – de bare tar det for gitt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*